اسید فسفریک: تفاوت خوراکی و صنعتی

اسید فسفریک مخزن

 

اسید فسفریک، در آماده سازی مشتقات آلبومین و صنایع قند و نساجی استفاده می شود. اسید فسفریک سه نوع نمک را تشکیل می دهد که مربوط به جایگزینی یک، دو یا سه اتم هیدروژن است. از جمله مهمترین نمکهای فسفات عبارتند از: دی هیدروژن فسفات سدیم (NaH2PO4)، برای کنترل غلظت یون هیدروژن (محلول) استفاده می شود.

هیدروژن فسفات دی سدیم (Na2HPO4)، که در تصفیه آب به عنوان یک رسوب دهنده برای کاتدی فلز با شدت شارژ استفاده می شود.

تری سدیم فسفات (Na3PO4)، در صابون و مواد شوینده استفاده می شود. دی هیدروژن فسفات کلسیم یا سوپر فسفات کلسیم (Ca2 [H2PO4] 2) یک ماده اصلی کود؛ کلسیم مونو هیدروژن فسفات (CaHPO4) که به عنوان عامل تهویه برای نمک ها و قندها استفاده می شود.

 

معرفی اسید فسفریک به صورت خلاصه

  • نامهای دیگر: اسید پری فسفریک، فسفریک اسید، هیدروژن فسفات
  • استفاده های اصلی: تولید کودهای شیمیایی و سایر مواد شیمیایی، افزودنی های مواد غذایی و… .
  • ظاهر: مایع بی رنگ
  • بو: نامطبوع و تند

 

 

 

 

مهم ترین چیزهایی که باید در مورد اسید فسفریک بدانید

مایع بی رنگ، بی بو است که می تواند محصولات تجزیه بسیار خطرناک را تشکیل دهد. در تماس با مواد شیمیایی ناسازگار مثل مواد قلیایی قابل اشتعال است. اسید فسفریک در صورت تماس با بدن منجر به سوختگی شدید پوست و آسیب به چشمان می شود.

 

کاربردهای اسید فسفریک

اسید فسفریک به عنوان کاتالیزور اسیدی در ساخت اتیلن و تصفیه پراکسید هیدروژن در تولید مواد شیمیایی (اتیل بنزن، پروپیلن، کومن)  و به عنوان یک ماده باندینگ برای آجرهای نسوز استفاده می شود.

همچنین در استخراج پنی سیلین و به عنوان یک عامل تحلیلی استفاده می شود. این ماده به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده در غذا  و به عنوان یک افزودنی طعم دهنده برای طعم تیز در غذاها (ژله ها، نوشیدنی ها) و نوشابه ها (مانند کوکاکولا) و نیز برای تولید مخمر ها و ژلاتین  نیز استفاده  می شود.

 

 تفاوت بین اسید فسفریک خوراکی و صنعتی

اسید فسفوریک به دو صورت صنعتی و خوراکی وجود دارد که اگر خلوص اسید فسفوریک بالای ۸۵% باشد خوراکی محسوب می شود . در صورتی که خلوص آن زیر ۸۵% باشد صنعتی محسوب می شود. با  افزودن آب به P4O10 اسید فسفریک خوراکی به وجود می آید. و فسفریک اسید صنعتی از ترکیب سنگ فسفات با اسید سولفوریک به وجود می آید.

اسید فسفریک خور اکی در صنایع غذایی کاربرد دارد. فسفریک اسید خوراکی برای اسیدی کردن غذاها و نوشیدنی هایی مانند کولا استفاده می شود. این کار باعث طعم تلخ یا ترش غذا و نوشیدنی ها می شود.

اسید فسفریک خوراکی یک ماده شیمیایی در سطح مواد غذایی است و نباید به عنوان یک اسید خطرناک اشتباه گرفت. اگر به طور صحیح استفاده شود برای استفاده در صنایع غذایی کاملا ایمن است.

اسید فسفریک خوراکی دارای pH کمتر از ۱ است، به این معنی که اسید فسفریک خوراکی باید توسط متخصصین مجاز توزیع شود.

اسید فسفریک خوراکی حالت مایع دارد و برای بدن انسان ها خطرناک نیست، و قیمتی خیلی ارزانی دارد. اسید فسفریک صنعتی در کشاورزی، پزشکی و… استفاده می شود.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *